Boricha - árpatea: Az ázsiai szupertea az immunerősítés egyik támasza

Finom, nem kell hozzá semmi extra, könnyű elkészíteni, és nagyon egészséges… Készíts te is árpateát!

Amikor egészségmegőrzésről, vitaminokról, immunerősítésről van szó, érdemes körülnézned a világban, hogy megtalálhasd azokat a megoldásokat, amik neked is jól működnek. Ilyen az árpatea.


Milyen jó tulajdonságai vannak az árpának?

Antioxidánsokban és nyomelemekben gazdag
Antibakteriális
Tisztítja a vért
Segít gyorsabban felgyógyulni a náthából
Javítja az emésztést és a belek működését
Termékenységfokozó
Koffeinmentes
Szabályozza a súlyodat és a koleszterin szintet

Azt gondolhatnád, hogy ami ennyire jótékony hatású, az biztosan nem finom, de ez tévedés. Az árpatea enyhén mogyorós ízű. Még édesítés nélkül is karakteres, finom, enyhén édeskés az íze.

Hogyan készül a boricha, azaz az árpatea?

Árpateát készíteni nem csak egyszerű, de természetes is.

Mire lesz szükséged?

  • 4 evőkanál árpára
  • 4 csésze vízre


árpateaA teához alaposan öblítsd át az árpaszemeket, majd jól csöpögtesd le!


Ezután egy serpenyőben, alacsony hőfokon kezdd el pirítani az árpaszemeket! Kis lángon pirítsd, hogy a szemek lassan és egyenletesen pirulhassanak. Közben folyamatosan kavargasd.


A megpirított árpaszemeket ezután öntsd bele a 4 csésze vízbe, és 20 percig forrald!


A lehető legfrissebben fogyaszd!

Egészségedre!

Cikk megosztása

Hozzászólás (0)

Hozzászólás