Zseniális tippek teafa olajhoz

Használd a teafa olajat pattanásra, korpás hajra, rovarcsípésre…

Szeretnél természetesen élni. Tudni, hogy amit használsz az hatékony, egészséges, és nem károsítja a környezetet vagy téged. És szívesen élsz azzal, amit a természet kínál.

Ebben akarunk neked segíteni azzal, hogyan tudod a legtöbbet kihozni a természetes alapanyagokból. Így kerül a képbe a teafa olaj.

Mi is az a teafa olaj?

A teafa olajat az ausztrál bennszülöttek már nagyon régóta használták sebek gyógyítására. Az olajat a teafa leveléből készítik. Antibakteriális, gombaölő, vírusellenes hatása miatt előszeretettel keverik szépségápolási termékekbe. Jótékony hatása van a pattanásokra, a korpára, és ahogy a listából láthatod még sok mindenre, ezért érdemes otthon tartani, hogy bármikor előkaphasd, amikor úgy érzed, szükséged lehet rá.

Keverd a kézkrémedbe a fertőtlenítő hatásért

Nem ajánljuk, hogy a teafaolajat önmagában, hígítás nélkül használd, mert az arra érzékenyeknél allergiás reakciót okozhat. Viszont ha pár cseppet keversz belőle a kézkrémedbe, növeled annak fertőtlenítő hatását. Pont az előbb említett jótékony hatása miatt. Az ideális arány két csepp egy teáskanálnyi krémhez adagolva.

Védd a torkod teafa olajjal

Ha 2-3 cseppnyi teafa olajat keversz meleg vízbe, és azzal naponta kétszer gargarizálsz, a torkod védettebb lesz a fertőzésekkel szemben.

Fertőtlenítsd vele az ecseteidet és szépségápolási eszközeidet

Ha az olajat egy pumpás flakonból az ecseteidre vagy hajkefédre fújod, segít azok a fertőtlenítésében.

Segít, ha korpás vagy viszket a fejbőröd

A teafa olajat a samponodhoz is adhatod, de még hatásosabb, ha eukaliptusz olajhoz kevered, majd felmelegíted. Masszírozd a fejbőrödbe, és hagyd körülbelül egy órán át hatni mielőtt samponnal alaposan lemosnád.

Használd a pattanásokon

Egy vattapálcikával vidd fel a teafa olajat a pattanásra. Nyugtató és fertőtlenítő hatása felgyorsítja a gyógyulást.

Tudtad, hogy a dezodorod is profitálhat belőle?

Adj egy kicsit belőle a dezodorodhoz! Nem csak frissebb lesz az illata, de a fertőtlenítő hatása megvéd a testszagot okozó baktériumoktól.

Enyhítsd vele a rovarcsípést!

Ha érzékeny a bőröd, akkor fele-fele arányban keverd össze olíva vagy kókusz olajjal, és egy vattapálcika segítségével vidd fel a csípésre. Enyhíteni fogja a tüneteket és nyugtatja a csípést. Ha szükséges, ismételd meg.

Frissítsd fel vele a szőnyeget!

Egy fél pohárnyi szódabikarbóna és 20 csepp teafa olaj keverékét spricceld a szőnyegre! Hagyd rajta 15 percig, majd porszívózd fel!

Cikk megosztása

Hozzászólás (0)

Hozzászólás