7 főbűn, amit a hajad ellen elkövethetsz

Vigyázz a hajadra! Mitől lesz a hajad selymesen puha és egészséges? És mitől nem?

 

Minden az egészséges, fényes, selymes hajjal kezdődik. Akkor is, ha a hajad sima, és akkor is, ha göndör vagy hullámos. Sokat foglalkozunk azzal, hogy hogyan regeneráljuk, hidratáljuk, formázzuk és szépítsük a hajunkat, de minden a megelőzéssel kezdődik.

Mit tehetsz azért, hogy a hajadat megvéd, és a lehető legjobb formában tartsd?

1. Beszárítás

Nagyon nem mindegy, hogyan is szárítod meg a hajad. Ha túllövöd a hőfokot, a hajad egy hirtelen hősokkot kap, ez pedig erőteljesen kiszáríthatja. Éppen ezért érdemes hővédőt használnod, és a hirtelen nagy fokozaton történő szárítás helyett inkább szárítsd elő közepes meleg fokozaton a hajad, és csak ezután kezdd el formára szárítani. A hajad pedig meghálálja az odafigyelést.

2. Hajkefe

Nem azt mondjuk, hogy egyáltalán ne fésülködj, de annak is megvan az ideális egyensúlya. Ha túlzásba viszed, akkor a hajad könnyebben kezd el szálkásodni és töredezni. Persze a különböző hajkeféknél különböző az idő, ami után többet árt a hajadnak, mint használ, ezért figyelj oda. Azt gondolnád, hogy a több, jobb, de itt is a visszafogottság és persze a minőség a kulcs.

3. Hajfonatok

Gondoltad volna, hogy a rendszeres, szoros hajfonással is károsíthatod a hajadat? Ez a szorosság és a nehezebb hajfonatok vezethetnek oda, hogy a hajad töredezni kezd és károsodik. Ha fonást választasz, inkább legyen laza és variáld, hogy ne mindig ugyanott legyenek a hajlatok.

4. Szőkítés

Azt gondoljuk, hogy senkit nem lep meg, hogy a szőkítés károsítja a hajat. Szerencsére, ahogy fejlődik a tudomány, egyre jobb szőkítési eljárások jelennek meg, és a haj szerkezetének helyreállítására is gyarapodnak a lehetőségek. Érdemes megfontolnod, hogy inkább melírt vagy kiemeléseket válassz a teljes világosítás helyett.

5. Hajfestés

A festés átalakíthatja és gyengítheti a hajad szerkezetét. Itt is érdemes megfontolnod, hogy melírt válassz, illetve a színezők is ott vannak a választható palettán.

6. Hajsütővasak és egyenesítők

A hajadban lévő keratint károsíthatják a magas hőfokú formázások, amik ugyanakkor a nedvességet is elszívják a hajadból. Fontos, hogy csínján bánj ezzel a megoldással, vagy akár választhatsz alternatívákat is, amikor lehetséges, mint például a melegíthető hajcsavarók vagy a pin curlök.

7. Strand és medence

A vízben lévő klór vagy a sótartalom szintén nem barátja a hajadnak. Ha tudsz, használsz úszósapkát, és mindig alaposan moss hajat a strandolás után, és tegyél fel egy tápláló pakolást!

Cikk megosztása

Hozzászólás (0)

Hozzászólás