Méregtelenítsd és feszesítsd az arcodat Gua Sha arcmasszázzsal…

Mit, miért, hogyan… Segítünk, hogy a legtöbbet hozhasd ki a természetes szépségápolásból.

 

Egy ideje már óriási rajongója vagyok a gua sha masszázsnak. Legalábbis az arcon. És egy kicsit visszafogottabban, mert azért ahány ház, annyi -féle Gua Sha masszázs is van, beleértve az extra fájdalmas, de annál is hatékonyabb változatokat.


Mitől olyan menő mostanában a Gua Sha masszázs?

Leginkább a hatásától. Ellazítja a merev izmokat. Erősíti az immunrendszert. Jótékony hatása van az ödémákra. A nyirokkeringést és a bőr vérellátását is javítja, valamint az immunrendszert is támogatja. Ami miatt annyira népszerű mostanában az az, hogy akár 5 percnyi Gua Sha arcmasszázs után a bőr feszesebb, üdébb, fiatalosabb. Ezt pedig ki ne akarná?


Honnan származik a Gua Sha masszázs?

A Gua Sha masszázs az ősi, kínai orvoslás eszköze. A Gua azt jelenti, hogy „kaparás” (ezzel is utalva a fájdalmas, méregtelenítős, kaparós technikájára), a Sha pedig a homokot idézi. A távol-keleten a népszerűsége nem csak a szépségre, de az egészségre gyakorolt hatása miatt ma is töretlen.


Mit használnak a Gua Sha masszázshoz?

Az arcmasszázsok esetében leginkább a jade és a rózsakvarc Gua Sha a legnépszerűbb választás. Készülhet bivalyszarúból, bian kőből (aminek az energetikai hatására sokan esküsznek) is, de egyesek pénzérméket, vagy akár egy dunsztos üveg fém fedelét használják.

Nem csak az anyagok, de a formák és a méretek is számítanak, ezért sokféle Gua Sha masszírozóval találkozhatsz. Minden attól függ, hogy milyen területen, milyen méretű, és mekkora nyomást kifejtő eszközre van szükség. Pontosan ezért van a legtöbb Gua Sha masszírozónak olyan alakja, ami többféle felhasználást tesz lehetővé.


Hogyan használd a Gua Sha arcmasszázst a legjobb eredményért?

A masszírozód legyen makulátlanul tiszta mielőtt használnád. Az arcodat is alaposan tisztítsd meg, majd használj arcolajat. (Itt találod az aktuális arcolaj választékunkat.) Az olaj segít abban, hogy a masszírozó lágyan, dörzsölés és akadályok nélkül haladhasson az arcodon, és persze táplálja is a bőrödet, hiszen a masszázsnak köszönhetően mélyebben képes behatolni.

Hogy a masszírozó melyik oldalát érdemes használnod, az attól is függ, hogy éppen melyik területet célzod meg vele. A masszázst a nyakadnál kezdd, mert ez az a terület, ahol ha az izmaid lazulnak, az egész arcod kipihentebbnek és üdébbnek látszik. Ugyanakkor így szabad utat hozol létre lépésről lépésre a felesleges folyadék elvezetéséhez, és így tudod megszüntetni az ödémákat vagy puffadtabb részeket leapasztani.

Nem szükséges nagy nyomást kifejtened, inkább csak vezesd a masszírozó eszközt többször át az arcodon, majd amikor az aktuális végpontra érkezel, akkor Z alakban mozgasd. Majd ismételd meg az utat többször is.

Amikor a masszázs technikáját kerestem, rengeteg videót megnéztem, végül erre a videóra esett a választásom, mert a leghasznosabbnak találtam. A nyaktól kezdve az egész arcon végighalad, nyelvtudás nélkül is könnyen követheted.

 


Neked van kedvenc technikád?

Cikk megosztása

Hozzászólás (0)

Hozzászólás