Mitől lesz igazán jó egy szemöldökcsipesz?

Különböző célokra, különböző csipesz lehet jó. Mit érdemes megfigyelned, amikor szemöldök csipeszt választasz?

Ha már használtál többféle szemöldökcsipeszt, akkor pontosan tudod, hogy csipesz és csipesz között mekkora különbség lehet. Számtalan faktor van, ami dönthet arról, hogy milyennek találod majd a csipeszt.

 

Milyen tulajdonságokat érdemes figyelembe venned, amikor csipeszt választasz?

 

1. A csipesz tartása

 

Talán találkoztál már olyan szemöldökcsipesszel, ami nagyon könnyű és hajlékony volt. A szárait is könnyű volt összenyomni.

A nagyon vékony, szőke, pihéknél még működhet is, de az erősebb szálaknál, amiket stabilan kell megfogni és erősebben kihúzni, már egészen más a helyzet.

Akkor is fontosabb a jó tartású, erősebb szár, ha precízen szeretnél dolgozni.

Az ideális tartás egy csipesz esetében az, ha a szárak, stabilak, erős tartásúak, ugyanakkor mégis könnyű őket összenyomni és úgy tartani.

 

2. A csipesz íveltsége

 

Amikor csipeszt választasz, érdemes kísérletezned azzal, hogy melyik áll igazán a kezedre.

Inkább az egyenes vagy az ívelt csipeszeket szereted?

Legtöbben az ívelt formára szavaznak, amit meg sem tudnak feltétlenül okolni, hogy miért, egyszerűen csak kényelmesebbnek tűnik a használata. Igazából van azért persze praktikus ok is az érzés mögött.

A legtöbb szőr, amit el akarsz távolítani, nem függőlegesen kifelé áll, hanem oldalra dől. Amikor ívelt csipeszt használsz, akkor kényelmesebben meg tudod fogni, és ami még fontosabb, a tükörből is jól látod a szőrt, mivel azt a kezed nem takarja ki.

Az egyenes csipesztől kicsit nehezebben látod a szőrszálakat, mert a kezed többet takar ki. Ha máson használod, és nem pont szemből nézed, akkor viszont ideálisabb lehet az egyenes forma, mert olyan, mintha a kezed meghosszabbítása lenne.

Persze az is nagyon fontos, hogy mit szoktál meg.

Amikor új csipeszt választasz, akkor a korábban megszokott mozdulatok és tartások nem ugyanúgy működnek.

Ezért vagy érdemes hasonló adottságú csipeszt választani, mint az előző volt (ha elégedett voltál vele), vagy tudatában lenni annak, hogy szükséged lesz egy kis időre ahhoz, hogy megtapasztald és megszokd az új formát.

 

3. A szemöldökcsipesz feje

 

Ha jól megnézed, láthatod, milyen sokféle szemöldökcsipesz közül választhatsz.

A csipesznek kétféle feje lehet:

 

Kerekített fejű szemöldökcsipesz

 

Az egyik legnépszerűbb az általános felhasználók körében. Ugyan a csipesznek van belső éle, de a szélei kerekítettek. Így biztosan nem sérti meg magát senki sem vele. Ez különösen igaz azokra a részekre, ahol nem látod jól a szőröket.

A nagyon kicsi, egy milliméternél kisebb szőröknél nem tudod hatékony használni, de a többi szőrnél kényelemes a használata.

 

Hegyes fejű szemöldökcsipesz

 

A hegyes fejű csipeszeket kifejezetten precíz használatra tervezték. Az egészen apró szőröket is meg lehet velük találni, stabilan tartani és kihúzni. Viszont a hegyes vég élesebb és emiatt könnyebb megcsípni vele a bőrt vagy sérülést okozni, ezért mindig jó látási viszonyok mellett használd.

Ha ezt megfogadod, gyönyörű és alapos munkát leszel képes végezni.

 

Amit minden szemöldökszedésnél érdemes fejben tartanod:

 

A szemöldökcsipesszel akkor tudod jól megfogni a szőröket, ha mind a szemöldök, mind a csipesz zsírtalan. Ha bármelyik olajos vagy zsíros, akkor vagy a szőr vagy pedig a csipesz csúszni fog, és sokkal nehezebb dolgod lesz a szemöldökszedéssel.

Cikk megosztása

Hozzászólás (0)

Hozzászólás