Készülj a nyárra természetes lábápolással otthon is

Szuperhasznos trükkök, hogy a lábaid egészségesek, könnyedek és selymesen puhák legyenek

 

Végre kiszabadulnak a lábaid a téli fogságukból? Nem isteni érzés? Mezítláb járni a fűben vagy a meleg homokban. Érezni, ahogy a talpad alatt a föld, és te közvetlenül kapcsolódsz hozzá.
A szellőt, ahogy simogatja a lábaidat. Végre levegő. Mintha most több jutna belőle.
És tiszta vízbe mártani őket? Érezni, ahogy a hűvös pillanatok alatt felfrissít?

De mire van a lábaidnak szüksége ahhoz, hogy felszabadultnak, egészségesnek és boldognak érezzék magukat?

1. A megfelelő reszelő az előkészítéshez

A kedvenc eszközöm, hogy megpuhítsam a lábaimat, és megszabaduljak a megkeményedett, száraz,  durva bőrtől a Bocas Sarokreszelője. Egészen más, mint a többi sarokreszelő, amit korábban használtam. Nem ragad bele semmi. Könnyen tisztítható, higiénikus és szuper alapos. Jobban szeretem szárazon használni, mint felpuhított lábon. Azt tapasztalom, hogy hatásosabb, és biztosan nem is tolom túl a reszelést. A lereszelt bőrt összegyűjti és könnyű kiönteni belőle. Azaz maximálisan rendet tart. Tudom, hogy bármikor, amikor előveszem, rendben lesz, és azonnal használhatom, mivel nem kell előpuhítani a talpacskáimat hozzá. Egy perc alatt felfrissültnek és ápoltnak érzem magam.

2. Olajok a kényeztetésért

A lábaid áztatásához a meleg vízhez adj 2 kanál olíva olajat. Mivel előzőleg eltávolítottad a felesleges, száraz bőrt, az olaj jobban kifejti a hatását. Adj hozzá még kevés eukaliptusz vagy rozmaring olajat, pár szelet citromos, és a mennyben érezheted magadat. Áztasd benne a lábaidat legalább 15 percig. Dörzsöld és masszírozd át a lábaidat alaposan.

3. Mély táplálás

Az olajos fürdő utáni idő a bőröd mély táplálására. Az egyik legjobb választás a Royal Skin csiganyálas bőrnyugtató zseléje. Ha nagyon szárazak a lábaid, akkor használhatsz előtte kókuszolajat vagy avokádó olajat. De mindig zselével fejezd be, hogy záróréteget képezhessen. A csiganyálas zselé ráadásul antibakteriális, regeneráló és bőrnyugtató is a tápláló, hidratáló hatás mellett. Tökéletes választás.

4. Ápold a körmeidet

A körmeid megigazítása ezután esedékes, hiszen most puhábbak, könnyebb őket levágni, az olajok és a zselé gondoskodtak arról, hogy tiszta és nyugodt legyen a bőröd is.

Milyen érzés a lábaidnak egy ilyen gondos ápolás után?

Cikk megosztása

Hozzászólás (0)

Hozzászólás