Mit kell tudni Koreáról? Sokan nem igazán tesznek különbséget Korea, Kína, Japán vagy más ázsiai országok között, holott Európához hasonlóan óriási kulturális és gazdasági különbségek vannak.

Korea több mint 5000 éves ismert történelemmel rendelkező ország, amely a huszadik század elejéig a világtól elzárt "remete királyság" volt. A japán megszállás és a koreai háború földig rombolta az országot, azonban mára a világ leggazdagabb államai közé tartozik, számos területen rendkívül rövid idő alatt ért el meghatározó vagy vezető szerepet.

Magyarországon leginkább az LG, Samsung, KIA, Hyundai, Ceragem, stb. márkákkal találkozunk, de nem szabad figyelmen kívül hagyni az alig több mint egy évtizede a nemzetközi porondra kilépő koreai kozmetikai ipart, amely 2010-ben már elérte az elképesztő 6.7 milliárd dollár értéket! Korea a fejenkénti 130 dolláros felhasználással - Franciaországgal és Japánnal karöltve - a világ legnagyobb kozmetikai fogyasztói közé került.

RainA koreai szépségipar nem csak a "bőrről" szól. Szorosan kapcsolódik a koreai sorozatokhoz, turizmushoz, médiához és a koreai kultúrához, hagyományokhoz. A "koreai hullám" divatstílusokat, hajviselet és kozmetikai trendeket indított el.

Először a japán turisták fedezték fel a kimagaslóan jó ár/érték arányú koreai kozmetikai termékeket, majd az Ázsiában rendkívül népszerű koreai popsztárok és színészek hatására a környező országokban is fellendült a kereslet. Néhány éve már a nyugati vevők irányába is nyitottak, többek között a BB krémek és az arcmaszkok alapozták meg a hírnevüket, és máris gőzerővel terjeszkednek az USA-ban.

bbkremNem kell hozzá jóstehetség, hogy lássuk, hamarosan Európában is számolni kell a koreai kozmetikai márkákkal a jobb ár/érték arányú és az ellenállhatatlanul igényes csomagolású termékeik miatt.

 

 

 

Angol nyelvű bemutató Koreáról, érdemes megnézni.